روغن جامدِ ۱۰۰ گرم آرد نخودچی 1.5 پیمانه یا ۲۰۰ گرم
پودر قند 1/2 پیمانه هل آسیاب شده ۱ ق چ
طرز تهیه:
روغن و پودر قند را با همزن حدود ۵ دقیقه بزنید . آرد نخودچی را الک کرده روی ظرف روغن و با دست مالش دهید (با مالش دادن نرم میشود)
برای مقدار زیاد میتوان از چرخگوشت استفاده کرد
بعد که خمیر نرم و منسجم شد در کیسه فریزر ریخته و حداقل یک ساعت استراحت کند
بعد قالب زده در فر ۱۲۵ تا ۱۵۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر
باید با دست ورز داد و چون به روغن می افتد موقع قالب زدن دو قاشق سوپخوری تا یک چهارم پ دیگر آرد نخودچی به آن اضافه کرد و دوباره با دست ورز داد
نکات مهم :
روی سینی کاغذ روغنی بذارید .
* برای انتقال دادن به سینی می تونید شیرینی رو خیلی آروم با قالب بلند کرده و روی سینی گذاشته و با نوک انگشت شیرینی رو به سطح سینی هدایت کنید یا اینکه از کاردک استفاده کنید .
برای اینکه بفهمیم شیرینی ها آماده هست یا نه . بایستی ته شیرینی ها یه کوچولو تغییر رنگ بده و طلایی تر بشه .شیرینی ها نباید زیاد رنگشون عوض بشه .پس اگه لازم بود زمان رو کم و زیاد کنید .
* بعد از پخته شدن شیرینی ها اجازه بدین کاملا” سرد بشه بعد به ظرف اصلی منتقل کنید . اگه همونطوری که گرم هست دست بزنید توی دستتون پودر می شه .
* نکته : چون تو این دوره زمونه کمتر کسی از روغن جامد استفاده می کنه بخاطر همون حدس می زدم که اولین سوالتون این باشه ” می شه بجای روغن جامد از روغن مایع یا کره استفاده کرد ؟
جواب :
۱- بهیچ عنوان از روغن مایع استفاده نکنید .
۲- می تونید بجای ۱۰۰ گرم روغن جامد از ۱۵۰ گرم کره استفاده کنید .
۳- فرقهایی که خواهند داشت :
شیرینی نخودچی با کره : حالت پودری داره ( خیلی چرب نیست ) بخاطر همین باید از چرخ گوشت استفاده بشه . یه کوچولو سفت تره – مزه کره نسبت به آرد نخودچی غالبه .
شیرینی نخودچی با روغن جامد : خمیر نهایی چرب تر هست – منسجم تره – نیاز به استفاده از چرخ گوشت نیست – خیلی نرمتر هست
نتیجه نهایی : اگه روغن جامد ندارید می تونید با کره هم درست کنید ولی شیرینی نخودچی با روغن جامد خوشمزه تر و نرمتر هست .
* این مقدار مواد تقریبا” 90 تا دونه شیرینی نخودچی به ما می ده .