آشپزی

  • ۰
  • ۰

شیرینی نخودچی


روغن جامدِ          ۱۰۰ گرم                آرد نخودچی         1.5 پیمانه یا ۲۰۰ گرم

پودر قند             1/2 پیمانه           هل آسیاب شده     ۱ ق چ

طرز تهیه:

روغن و پودر قند را با همزن حدود ۵ دقیقه بزنید . آرد نخودچی را الک کرده روی ظرف روغن و با دست مالش دهید (با مالش دادن نرم میشود)
برای مقدار زیاد میتوان از چرخگوشت استفاده کرد
بعد که خمیر نرم و منسجم شد در کیسه فریزر ریخته و حداقل یک ساعت استراحت کند
 بعد قالب زده در فر ۱۲۵ تا ۱۵۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر

باید با دست ورز داد و چون به روغن می افتد موقع قالب زدن دو قاشق سوپخوری تا یک چهارم پ دیگر آرد نخودچی به آن اضافه کرد و دوباره با دست ورز داد

نکات مهم :

روی سینی کاغذ روغنی بذارید .

* برای انتقال دادن به سینی می تونید شیرینی رو خیلی آروم با قالب بلند کرده و روی سینی گذاشته و با نوک انگشت شیرینی رو به سطح سینی هدایت کنید یا اینکه از کاردک استفاده کنید .


برای اینکه بفهمیم شیرینی ها آماده هست یا نه . بایستی ته شیرینی ها یه کوچولو تغییر رنگ بده و طلایی تر بشه .شیرینی ها نباید زیاد رنگشون عوض بشه .پس اگه لازم بود زمان رو کم و زیاد کنید .

* بعد از پخته شدن شیرینی ها اجازه بدین کاملا” سرد بشه بعد به ظرف اصلی منتقل کنید . اگه همونطوری که گرم هست دست بزنید توی دستتون پودر می شه .

* نکته : چون تو این دوره زمونه کمتر کسی از روغن جامد استفاده می کنه بخاطر همون حدس می زدم که اولین سوالتون این باشه ” می شه بجای روغن جامد از روغن مایع یا کره استفاده کرد ؟

جواب :

۱-  بهیچ عنوان از روغن مایع استفاده نکنید .

۲- می تونید بجای ۱۰۰ گرم روغن جامد از ۱۵۰ گرم کره استفاده کنید .

۳- فرقهایی که خواهند داشت :

شیرینی نخودچی با کره : حالت پودری داره ( خیلی چرب نیست ) بخاطر همین باید از چرخ گوشت استفاده بشه . یه کوچولو سفت تره – مزه کره نسبت به آرد نخودچی غالبه .

شیرینی نخودچی با روغن جامد : خمیر نهایی چرب تر هست – منسجم تره – نیاز به استفاده از چرخ گوشت نیست – خیلی نرمتر هست

نتیجه نهایی : اگه روغن جامد ندارید می تونید با کره هم درست کنید ولی شیرینی نخودچی با روغن جامد خوشمزه تر و نرمتر هست  .

* این مقدار مواد تقریبا” 90 تا دونه شیرینی نخودچی به ما می ده .

  • ۹۶/۱۲/۲۲

شیرینی نخودچی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی