در پخت شیرینی و کیک اندازه گیری مواد اهمیت فراوانی دارد. به همین منظور همواره بر داشتن ترازوی دقیق و پیمانه های آشپزی تاکید میشود.
در بین پیمانه ها بزرگترین پیمانه 1 پیمانه کامل است و دومین پیمانه 1/2 و سومین 1/3 پیمانه و چهارم 1/4 پیمانه میباشد. به عنوان مثال اگر در دستوری 3/4 عنوان شده یعنی از پیمانه 1/4 سه بار استفاده کنید. در مورد قاشق های اندازه گیری بزرگترین قاشق 1 قاشق سوپخوری میباشد و دومین قاشق 1 قاشق چایخوری و سومی 1/2 قاشق چایخوری و چهارم 1/4 قاشق چایخوری میباشد.
در اینجا تبدیل پیمانه به گرم را برای بعضی از مواد عنوان میکنم.
1 پیمانه آرد معادل 125 گرم 1 پیمانه شکر معادل 200 گرم 1 پیمانه روغن مایع معادل 150 گرم
1 پیمانه روغن جامد معادل 200 گرم 1 پیمانه پودر قند معادل 250 گرم 1 قاشق سوپخوری ژلاتین معادل 3 ورقه ژلاتین
1 پیمانه بیسکویت پودر شده معادل 125 گرم