آشپزی

  • ۰
  • ۰

شیرینی برنجی

موادلازم:

آرد برنج                   250 گرم           پودر قند           70 گرم            زرده تخم مرغ         1 عدد
سفیده تخم مرغ       1/2 سفیده        روغن جامد       125 گرم          پودر هل                 1/2 ق چ
گلاب                       1 ق س

روغن +پودر قند با قاشق مخلوط کنید تا پودر قند کاملا حل شود.هل +گلاب +زرده تخم مرغ اضافه و کاملا مخلوط کنید.سفیده راکمی با چنگال بزنید تا از لختگی در بیاید و اضافه کنیدکم کم ارد اضافه کنید تا خمیر نرم و کمی چسبناکی به دست بیاید 24 ساعت استراحت بدهیدبعدقالب زده در فر 150 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه بگذارید.اگر دوست داشتین کمی زعفران دم کرده هم اضافه کنید. 

این مقدار مواد ۴۰ الی عدد شیرینی میدهد

نکات:

برای شیرینی برنجی لطفا همه هر آرد برنجی که از بیرون میخرن رنگش تیره نباشه و وقتی خونه میارن حتما از الک حریر رد کنند از پارچه حریر یا جوراب یا هر پارچه ای که بشه ارد برنج رو الک کرد . می بینید که با این کار شیرینی برنجی عالی و نرمی خواهید داشت.

روغنتون رو با حرارت ملایم آب کنید ( روغن نباید خیلی داغ شود فقط در حد آب شدن )

برای این شیرینی بهتره پودر قندتون رو هم الک حریر رد کنید .

سه یا چهار قاشق سوپخوری رو در انتهای اضافه کردن آرد برنج نگهدارین در حدی ارد برنج اضافه بشه که خمیر نرمی بدست بیاد .این نکته مهم برای شیرینی برنجی باید توجه بشه اگر به این نکته توجه نشه خمیر شیرینی بعد استراحت خشک میشه و پودری دیگه نمیشه جمعش کرد .

خوب اگر میخواین نان برنجی زعفرونی داشته باشید توجه داشته باشید زعفران رو با حداقل آب بصورت خمیری دربیارن آبکی نباشه چون برنجیتون حین پخت خشک میشه .

خمیر برنحی رو روی یک نایلون بذارید و روش نایلون بندازین و وردنه کنید به ارتفاع نیم سانت .

اگه یه موقع با اینکه تذکر داداه شده ارد برنج رو کمتر بریزن زیاد ریختین و خمیر خشک شد میتونید نصف سفیده تخم مرغ که از دستور باقیمانده رو به خمیر اضافه کنید ولی بهترین کار همین روش اضافه کردن کم کم آرد به مواده .

میتونه ارتفاع شیرینی کمتر هم باشه سعی کنید ارتفاع همه خمیرهای کاترخورده یکسان باشه تا هنگام پخت همه یکسان پخته بشن .
یه مدل مهر زدن یه مدل خاص رو برای مهر زدن انتخاب کردم که قالبش هم جا هست و معموله

یک مدل برنجی رو کاتر میزنند که ساده ترینشه
از خمیر به انداره یک گردو یا به کمی کوچکتر از اندازه دهانه مهر برداین و تو دست گرد کنید . و مهر رو روی خمیر فشار بدین بهتره مهر رو توی ارد بزنید بعد مهر بزنید .

یه مدل دیگه تزیین شیرینی تزیین با یه حلقه هست که شکل هندسی زیبایی به شیرینی میده میتونید از درب یه رژلب یا ماسوره استفاده کنید از یک سمت ماسوره یا حلقه رو روی شیرینی بذارید و فشار بدین و به همین صورت از همین مرکز شروع به زدن حلقه کنید تا کل روی شیرینی حلقه زده شده باشه .

روی شیرینی رو قبل از پخت میتونید تخم خرفه بپاشید یا پودر پسته بریزید بسته به سلیقه خودتون داره . 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی